Login - Create Account

Can't download filters; windows keeps asking for an app

Login or Register to post new topics or replies
KiwiRose
Posts: 3
I'm sure this problem isn't with the program itself, but with windows 10, but I'm not sure how to fix it. I'm using Chrome, and I have cookies enabled. Every time I try to download a filter, I get the following:

Image

How do I get windows (or whatever) to recognize the program?
  Details E-Mail
KiwiRose
Posts: 3
I re-installed Filter Forge on a different hard-drive, and that seemed to have done the trick. Odd, but I'll take it.
  Details E-Mail
CFandM
ForgeSmith

Posts: 4277
Filters: 249
Its not Filter Forge for sure....Its the way that Windows10 handles the file associations and what Default App to use....Its most likely set to the app store for the FFXML file type....
Stupid things happen to computers for stupid reasons at stupid times!
  Details E-Mail
Nicola Y.
Nicola
Posts: 25
I have the same problem here. Does anyone has an idea how to fix the problem?
  Details E-Mail
GMM
Moderator
Filter Forge, Inc
Posts: 2877
Quote
Nicola Y. wrote:
Does anyone has an idea how to fix the problem?


You probably need to install Filter Forge and try again.
  Details E-Mail
StudioEmergenz
Posts: 3
same Problem here
lol: you probably Need to install filter forge and try again.....
really?!?!?....
what you say..
  Details E-Mail
StudioEmergenz
Posts: 3
i installed it on an different sdd, now it works...
  Details E-Mail
Peter Beckley
Posts: 6
I just installed over the top of my existing copy and now it works. I think mine died when I did the recent Win10 major update...I think it got rid of the FFXML file link.
  Details E-Mail
PayPaul
PayPaul
Posts: 71
Firefox attempts to open up 7.0 filters using my 6.0 installation when I have 7.0 installed as well. How do I get Firefox to point to 7.0? BTW, it only opens 7.0 and downloads filters to it when my 7.0 installation is open.
Don't step on a dead dogma. It'll turn up again and bite you!
  Details E-Mail
GMM
Moderator
Filter Forge, Inc
Posts: 2877
PayPaul, have you tried reinstalling FF7 ?
  Details E-Mail
PayPaul
PayPaul
Posts: 71
Quote
GMM wrote:
PayPaul, have you tried reinstalling FF7 ?


Why should I have to do that? I guess, in order for me to download and use FF7 filters, I'll have to have FF7 open. Anything else is a waste of my time. This sounds like either a bug in FF7 or a settings issue with the browser. Someone can do better with an explanation or a fix.
Don't step on a dead dogma. It'll turn up again and bite you!
  Details E-Mail
Mardar
Graphics Junkie

Posts: 668
Filters: 58
PayPaul, The last time I had an issue exactly like this I discovered it was my firewall that had messed something up with the download. I disabled my fire wall until I reinstalled FF, then enabled my firewall again. The program worked fine after that. Give it a try.
  Details E-Mail
JackMagus
Posts: 2
This is unsatisfactory. I better not need to do this again.
  Details E-Mail
LatentOmen
Posts: 2
Yep I upgraded used PayPal and now its registered to my paypal name !I try to download new filters and it tells me to upgrade ! face it you guys screwed up and would rather make us feel its our fault and reinstall and ..... Give it a try ????
  Details E-Mail
LatentOmen
Posts: 2
Oh I did notice your page was down a few days ago ?? now everything's is a mess ???
  Details E-Mail
Skybase
2D/3D Generalist

Posts: 3907
Filters: 75
It's the system not handling the file associations. Very typical Windows thing.
  Details E-Mail

Join Our Community!

Filter Forge has a thriving, vibrant, knowledgeable user community. Feel free to join us and have fun!

29,459 Registered Users
+17 new in 7 days!

137,919 Posts
+12 new last day!

13,450 Topics
+9 new in 7 days!

Online Users Last 5 minutes:

10 unregistered users.

Recent Wiki Edits:

Follow filterforge on Twitter